اعتراضات و اعتصاب معیشتی و صنفی پرستاران و کادر درمان در شهرهای مختلف ایران، روز شنبه سوم شهریور به شهرها و مراکز بیشتری کشیده شد و چند پرستار هم به دلیل شرکت در این اعتراضات احضار و بازداشت شدند.
محمدرضا ظفرقندی، وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت مسعود پزشکیان، روز جمعه وعده داده بود که مشکلات پرستاران معترض را «در اسرع وقت و در حد توان کشور» پیگیری خواهد کرد، اما پرستاران معترض که به گفته خود به دلیل پایین بودن میزان حقوقها و سختی کار دیگر توان تحمل شرایط فعلی را ندارند، اعتراضات خود را ادامه داده و اعلام کردند که «از شنیدن وعدههای توخالی» خستهاند.
بر اساس گزارش کانالهای خبری نزدیک به تشکلهای صنفی پرستاران در ایران، روز شنبه پرستاران در شهرهای بابل، قائمشهر، سبزوار، خرم آباد، اصفهان، شهرکرد و خمینیشهر به صف همکاران معترض خود در شهرهای دیگر ایران پیوستند و علاوه بر تحصن و حضور نیافتن در شیفتهای کاریشان، با سر دادن شعار و در دست گرفتن پلاکارهای اعتراضی، خواستار بهبود وضعیت معیشتی خود شدند.
پرستاران به حقوق کم، اضافهکاریهای اجباری و برخوردهای امنیتی با موضوع بهداشت و درمان اعتراض دارند و در اعتراضات اخیر اصلاح و تجدیدنظر در مبلغ احکام پرستاری، اجرای صحیح قانون تعرفهگذاری پرستاری، پرداخت کارانه و حق مسکن، حذف اضافهکار اجباری، اجرای صحیح قانون مشاغل سخت، بازنشستگی پس از ۲۰ سال کار و تسویهحساب معوقات قبلی را خواستار شدهاند.
این درحالی است که شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران، از بازداشت فیروزه مجریانشرق، از پرستاران بیمارستان قائم مشهد به دست نهادهای امنیتی خبر داد. زهرا تمدن، دیگر پرستار معترض در تهران نیز روز چهارشنبه هفته گذشته به دلیل حضور در تجمع اعتراضی مقابل ساختمان وزارت بهداشت و درمان به دست نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. همچنین روز سهشنبه هفته گذشته، دو تن از حاضران در تجمع اعتراضی پرستاران در اراک دستگیر شدند.
با این حال فشارهای امنیتی و بازداشتهای پراکنده پرستاران، منجر به کاهش تحصنها و اعتراضات نشده است. ویدیوهای منتشر شده نشان میدهند که امروز پرستارن معترض در خرمآباد، شعارهایی مانند «پرستار نباشد، سیستم از هم میپاشد»، «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «پرستار میمیرد، ذلت نمیپذیرد» و «مسئول بیلیاقت، استعفا استعفا» سر دادند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در بابل هم پرستاران معترض در راهپیمایی اعتراضی خود، شعارهایی مانند «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن» و «پرستار نباشد، سیستم از هم میپاشد» را فریاد زدند. همینطور در خمینیشهر در استان اصفهان، شعارهای «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم»، «یک اختلاس کم بشه، حق ما داده میشه»، «تنهاترین دستهایم، از وعدهها خستهایم» و «فکر نکنید یه روزه، وعده ما هر روزه» را سر دادند تا اکنون شمار شهرهایی که از یازدهم مرداد تاکنون شاهد تحصن و اعتراض پرستارها بودهاند، به ۳۶ شهر و بیش از ۶۰ بیمارستان برسد.
در همین حال کارشناسان فوریتهای پزشکی و پرستاری شاغل در اورژانس اصفهان که در روزهای گذشته پرستاران معترض را همراهی میکردند، روز شنبه ۳ شهریور مقابل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خواستار افزایش حقوق و مبلغ اضافهکار، اجرای تعرفهگذاری، رسیدگی به ناوگان فرسوده و استخدام نیروهای جدید شدند. معترضان میگویند فرسودگی ناوگان اورژانس باعث شده تا آنها نتوانند خدمات بهموقع و مناسبی را به مردم بدهند که این امر باعث ناراحتی و عصبانیت مردم میشود.
همزمان شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران در بیانیهای از پرستاران سراسر ایران خواست تا در اعتراضات خود خواهان آزادی و رفع تعقیب امنیتی و قضایی پرستاران بازداشتی شوند. این تشکل صنفی از تمامی هنرمندان، ورزشکاران، وکلای دادگستری و تمامی شخصیتهای بانفوذ مردمی نیز درخواست کرد تا از اعتراضات پرستاران حمایت کرده و صدای آنها شوند.